Bir kadının en vazgeçilmez parçalarından biri: makyaj çantası... Bazen tüm malzemeleri içinde taşıyacak kadar büyük, bazen de günün kurtarıcısı, olmazsa olmazlarımızı alacak kadar küçük ama her an elimizin altında.

Makyaj çantasının dışı tarzını yansıtırken, iç bölmeleri de bir o kadar kullanışlı ve pratik olmalı ki onu hiç yanından ayırma! Özellikle, ne kadar temizlersek temizleyelim fırçalardan bulaşan makyaj kalıntıları hem makyaj çantasının iç yüzeyini etkiler hem de kullandığımız malzemelerin üzerine bulaşarak çok kısa sürede yapacağımız makyajı kabusa çevirir.

Bunun için sana pratik bir öneri, fırçalarını ağzı büzgülü kumaş bir torbada makyaj çantanın içine yerleştirirsen çantan hep temiz ve düzenli kalır. Ve sadece makyajını silmek için değil, makyaj çantanın iç kısmını da temizleyebilmek için yanında mutlaka makyaj temizleme mendili bulundurmalısın.

3 Adımda İhtiyacına Göre Makyaj Çantası Düzenleme

Makyaj çantamız çoğu zaman öyle bir hal alıyor ki içerisinde günlük olarak kullanmadığımız pek çok ürün, pek çok fırça ve bunlarla birlikte süngerler, pamuklar, kulak çubukları, tel tokalar yer alıyor. Hadi itiraf edelim, daima düzenli makyaj çantası taşımıyoruz.

Bu karışıklıktan birkaç adımda kurtulacağın önerilerle karşındayız;

  1.        Adım:

Öncelikle çantanın içerisine kaç adet makyaj malzemesi bulunacağını gözden geçirmen gerekiyor. Bunlar için daima kullandığın, yanından ayırmayacağın ürünleri yani olmazsa olmazlarını seçebilirsin. Bu adım hangi boyda makyaj çantası seçmen gerektiğiyle ilgili sana oldukça yardımcı olacak. Günlük makyajında 3 ya da 6 arası ürün kullanıyorsan küçük bir makyaj çantası senin için ideal olacaktır.

Fakat makyaj benim için bir yaşam biçimi diyor ve içinde kozmetikle ilgili birçok parçayı barındırıyorsan büyük ve sevimli bir makyaj çantası tercih etmen gerekecek😊

  1.        Adım

Fırçalarının boyutlarını küçülterek makyaj çantanda daha fazla yer elde edebilirsin. Ve tabii ki günlük makyajında kullanmadığın fırçaları çantandan çıkararak buna ekstra katkı sağlayabilirsin.

Sen kullanmadığını düşünürken o fırça makyaj çantası içerisinde bakteri yuvası haline gelir ve cildimizde gözle görülür problemlere yol açabilir. Fırçalarını temizlemek için önerilen yıkama süresinin 2 haftada bir olduğunu sakın unutma, yıkadıktan sonra bir havlu üzerinde kuruttuğunda kullanım ömrü daha da uzun olur bizden söylemesi…

  1.        Adım

Şimdi geldik son adıma; baktıkça içini açacak, bayılarak kullanacağın, tüm makyaj malzemelerini güvenle koruyacak makyaj çantasını seçmeye. İlk adımda malzeme adetlerinden bahsetmiştik. Küçük ama işlevsel bir makyaj çantası istiyorsan özel tasarım Biggdesign Mavi Su makyaj çantası senin için ideal boyutta!

Her malzemeni yanında taşımaya bayılıyorsan, canlı rengi ve sevimli kedi deseni ile içini kıpır kıpır edecek büyük boy Biggdesign Cats in İstanbul Makyaj Çantası senin için doğru tercih!

Makyaj çantanı 3 ayda bir düzenleyerek, hem mevsim geçişlerindeki havalardan kaynaklı etkilere hem de trendler ile birlikte değişen renklere çok daha kolay adapte olabilirsin. Bu iki avantajın yanı sıra bonus olarak düzenli kalması da bizim için son derece mükemmel bir durum.

Diğer bütün makyaj çantası modellerimize buradan ulaşabilirsin.